LIVE 10.04.30.



09.09.11.

Csacsogunk

Cinkék

Követőradar:)

Qqts

Miss Australia

2009.04.27. 23:03 Ypszi

(áh szuper, az elejét eltüntette:/)

Szóval. Mostanában a netes média nagyon tele van Stephanie Naumoska, a Miss Australia döntősének képeivel, amin egy nem csúnya, ámde annál inkább seprűnyélhez hasonlító lányzót láthatunk, és az első gondolatunk talán az, hogy biztos oldalsó középtartásban tusol, nehogy eltűnjön a lefolyóban. Félreértés ne essék, nem akarom én bántani, és még csak nem is irígykedem rá. DE:

Az én biztosítékomat először a számok hűtlen kezelése csapta ki, a lány elég gyorsan változtatja a magasságát, hol 174, hol 178, hol 180 centi, de ha vki átszámolja a nyomorult 5'11"-es magasságot (ez mindenhol megegyezik), akkor az bizony 180 centi. A súlya is változik, hol 45, hol 47 kg, a magyar oldalakon, az angolon meg 108 lbs, ami 49 (48,987) kg, ettől persze a bmi értéke nem ugrik nagyot, de nagyon bír idegesíteni a pontatlanság. Oké-oké, szőröztem - megaklumpa!

Nekem az tűnt fel, hogy mindenhol rögtön nekiugranak, hogy biztos anorexiás, vagy bulémiás, amit tagad (ezt általában amúgyis csak utólag vallják be), és többen is alátámasztják, hogy Stephanie bizony eszik. Nem tisztem ezt cáfolni, vagy megerősíteni, a szereplők közül senkit sem ismerek, DE ha elfogadjuk amit mond, hogy ő csak ilyen típus, akkor még mindig elgondolkodom, mégpedig azon, hogy ha én sokat ennék, és ilyen sovány lennék, és mondjuk ezzel meg is lennék elégedve, és nem járnék orvosról orvosra a témával, akkor sem ötlene fel bennem az a gondolat, hogy elcipeljem a csontjaimat egy SZÉPSÉGversenyre.
Miből gondolja azt, hogy ez a test szép? Mert jó, legyen modell, az arca csinos, a kifutók is lehet hogy befogadnák (egyelőre), de egy szépségverseny az más. Nem akarom bírálni, de én a helyében nagyon nem érezném magam szépnek és mindent elkövetnék annak érdekében, hogy egy kis hús is legyen rajtam, vagy izom.
És akkor itt tulajdonképpen visszakanyarodok az étkezési zavarokhoz, mert egy normális, egészséges gondolkodású ember (szerintem!) ezt az alkatot nem tartaná normálisnak és egészségesnek, pláne nem gondolná úgy, hogy még mutogatni is kellene (azt most hagyjuk, hogy kell a reklám a modellszakma miatt). Tehát ha ő úgy gondolja, hogy tényleg ott a helye, akkor lehet, hogy mégiscsak van valami probléma a fejében, a testével kapcsolatban.

Azt mondja (az újságok szerint), hogy nem igazán fair dolog, hogy ezért bírálják. Nos, én úgy gondolom, hogy ez egy verseny. Ha én elmennék egy szépségversenyre, engem a lópofám miatt bírálnának, vagy mert nagy a seggem, esetleg mert alacsony vagyok, ez is mind "adottság", akár az övé, nem kéne csodálkozni azon, hogy a testét veszik górcső alá, hiszen ez a dolguk. A bizottságé.
Nem is lett Ausztrália szépe, egy karókirálynő nem lehet minta a fiataloknak, és ha van egy rosta, akkor helyes, hogy használták (ha már anno Lindsay Lohan a Nickelodeon díjátadásnál villanthatott pucér feneket a tiniknek - vagy ahogy ott mondják "full moon":D)
Ezzel egyetértek, de a médiafelhajtással nem. Most minek kell ízekre szedni a lányt? A döntő előtt is ott volt, akkor nem tűnt fel senkinek, csak amikor az utolsók közé került? Ugyan!

Vajon akik interjút készítettek vele, és bírálják, azok megkérdezték-e hogy járt-e orvosnál a "macedón alkata" miatt? Akik a közelébe kerültek, és látják hogy eszik, de mégis ilyen sovány, azok vajon aggódtak-e akár egy percig is, vagy vállrándítva elfogadták azt, hogy ő ilyen típus - még ha nem is ismerik nagyon?

Csak hangosan gondolkodom.
Évekkel ezelőtt találkoztam egy lánnyal, aki nagyon vékony volt (ennyire talán nem), pedig rengeteget evett, és persze mindenki azt szajkózta, hogy húúú, de jó neki, ehet bármennyit, mégsem hízik meg.
De igazából ez nem volt jó neki, az orvosok akkor erre nem tudtak igazán megoldást, és sokszor annyit kellett ennie, hogy már rosszul volt, de még így is fogyott néha.
Nem volt szuper.
Nem érezte jól magát.
Nem gondolta, hogy akár egy percig is megválhatna a bő pulcsijától.
Nem gondolta, hogy majd milyen szexis lesz a bikinijében nyáron.
És ami még rosszabb, hogy a dejónekedtől már olyan szinten torkig volt, hogy sokszor emiatt nem ment társaságba már, mert csak az emberek korlátoltságával találkozott.

Talán őmiatta sem tudtam elmenni most szó nélkül a téma mellett.

P.S. Amúgy nem a súly, meg a bmi még ami a fontos, hanem hogy néz ki az ember. Egy ismerősömmel egymagasak vagyunk és anno ugyanannyit nyomtunk (fekve:), ő mégis úgy nézett ki, mint egy csonti, én meg mint egy nagyon normális alkatú humanoid. Neki túl erősek voltak a csontjai, emellett kevés volt rajta a többi alkotóelem, mint pl. a hús, meg a zsííír, nekem meg vékonyak a csontjaim (szerintem nem is túl sűrűek - kávé, kóla rulez:), és.. tovább hadd ne magyarázzam:) Lényeg, hogy először is, senki nem hitte el, hogy ugyanazok a paramétereink, másodszor meg, őt mindig etetni akarták, míg engem, hogyis fogalmazzak.. nem:)
Csak arra akarok kilyukadni, hogy ha nem látszódna Stephanie-n, hogy hány kg, akkor senkinek eszébe nem jutna nézni szerintem az adatait, a bmi-t, senki nem hördült volna fel, és senki meg nem kérdezné tőle, hogy te, ez nálad normális? Pedig attól még ugyanúgy fennállna a betegség lehetősége.

Látszatvilág kéremszépen, az.

(Ez meg egy vélemény. Az enyém, amivel nem kötelező egyetérteni:)

4 komment

Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://ypszi.blog.hu/api/trackback/id/tr661090518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.04.30. 22:03:07

Én itt olvasok először a csajról...lehet sűrűbben kéne nézegetnem ezeket a híreket?

No, általánosságban egyetértek veled, egy dologban nem. Tegyük fel hogy tényleg ilyen alkat, simán lehet, én is ismerek ilyen vékony lányt, tényleg annyit eszik egy ebédre ami nekem több napi adag, és sokkal sokkal vékonyabb nálam, szóval különbözőek vagyunk van ilyen. És igenis, egy ilyen lány is lehet szép. Ha ő elhiszi, s jól is érzi magát, nekem ugyan nem fáj. :) Miért ne mehetne szépségversenyre? Az arca szép amúgy az én mércémmel, az ÉN ízlésemnek tényleg csonti, na és akkor mi van. Az ő mércéjükkel én meg egy tehén vagyok, kit érdekel?

A gond inkább ott van, hogy már egy alapból sovány lánynak sem hagyják hogy elégedett legyen magával, azonnal megbélyegzik, hogy aznemnormális. Kb. annyit piszkálják mintha én álltam volna oda, csak rá azt mondják hogy biztos beteg, rám meg azt mondanák, hogy merem odatolni a hatalmas hátsómat (amivel egyébiránt semmi bajom:) )

ÉS igaz, aki jelentkezik vállalja mindezt ami ezzel jár..de nekem ez már olyan van rajta sapka, nincs rajta sapka esetnek tűnik... :)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.05.01. 02:00:00

Azért szerintem EZ a fajta vékonyság már túlzás, hiszen tényleg kilátszik minden csontja, szerintem ez egészséges nem lehet. Én az ismerősömből indultam ki, hogy ő mennyire vékony volt, és hogy ő hogyan érezte emiatt magát. Ez szerintem már nem izlés kérdése, mint ahogy azt sem tartjuk egészségesnek, ha valaki mondjuk 350kg-t nyom, hiába, hogy ő meg esetleg nem eszik sokat. Vannak azért olyan határok, amik már károsak az egészségre, nem?? (mint a biológiához közelebb álló egyént kérdezlek:)

A te ismerősöd is ennyire csont és bőr?
Mondjuk oké, persze lehet ilyen alkat is, amit a természettől kicseszésnek tartok, tényleg nem tudom elképzelni, hogy ez a szervezetére ne lenne negatív hatással.

Igen, a szépség is relatív, de a sok csont látványa valahogy.. egyébként nem azzal volt elsődlegesen a gondom az üggyel kapcsolatban, hogy jelentkezik egy szépségversenyre, hanem hogy rögtön betámadják (még ha várható is).. viszont valóban nem lehet megválasztani királynőnek, mert hiába magyarázná, hogy nem anorexiás, attól még a hülye kis tinik akarhatnak olyan vékony lenni, mint ő, na meg az anorexiások/bulemiások általában tagadják is, hogy azok, ergo tök mindegy nekik, hogy mit mond.

A nagyobb baj itt inkább az, hogy vannak olyan gyengeelméjűek, akiknek tényleg követendő példa, és nem számít hogy ő mitől az, mások is ilyenek akarnak lenni. Ha nem lennének ilyen csököttagyúak a világon nagy számban, akkor nem lenne ilyen probléma.

Amúgy azzal van még a kevesebb gond, ha valaki elégedett magával, bármilyen kövér/sovány. Mert az valahol egy egyészséges és ritka dolog szerintem (manapság), hogy valaki tényleg elégedett legyen az alakjával.

Szóval igazából én ezt a felhajtást véltem túl erősnek, és teljesen feleslegesnek. Valóban közelít egy haláltábori lakó kinézetéhez, de ha étkezési rendellenessége lenne, úgysem vallaná be, ha meg ilyen az alkata, az most vagy betegség, vagy nem, de az meg nem érdekel senkit (ez már nem hír). Lehet bírálni, de ha meg a követéstől félnek, akkor nem a lányt kell szétszedni, hanem azokat, akik esetleg továbbküldik. Az semmiképp sem használ senkinek, ha ízekre szedik a csajt, és betámadják.

Ziebi 2009.05.02. 00:32:01

Te, szerintem mi kb ugyanazt mondjuk.... :)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.05.02. 01:06:26

@Ziebi: akkor az jó :) tudod különben meg kéne vuduzzalak :))
süti beállítások módosítása