LIVE 10.04.30.



09.09.11.

Csacsogunk

Cinkék

Követőradar:)

Qqts

Nem értem..

2009.06.11. 01:46 Ypszi

a koncepciót ennél a reklámnál. (Itt először beillesztettem a reklámot, de folyton lejátszotta magától, és nem is lehet leállítani, szóval itt lehet megnézni, és akarni kell a reklámot, na majd akkor.)
Miért kell akcentussal elmondani a szövegét? Azért, mert .eu az oldal vége? És akkor? Ha meg nemzetközileg ne dohányozzon senki, akkor legyen benne több nyelv. Irtózatosan idegesít ez az akcentus, mintha a samponreklámot egy sejpítő hadarná el: "mossza meg asz új generácsziósz szamponnal a csszodálatosz haját".. szóval miért?? - Amúgy a reklám maga tetszene.
Szóval nem értem, ha direkt van, akkor miért? Ha meg nem direkt, akkor meg pláne..

És erről jut eszembe, hogy igenis zavar más műsorokban is, hogy a képernyő mögött  egyre több az olyan ember, aki beszédhibás, a fogai csálén állnak, és úgy egyáltalán, nem tud szépen beszélni. Erre régen odafigyeltek, a hírmondók egy megbecsült szakma volt, mert meg kellett felelni ezeknek a követelményeknek. Mi lesz a következő? A dadogás?
Nem, nem a beszédhibás emberekkel van a bajom, csak azzal, hogy ezek ne vezessenek műsort, és ne olvassanak híreket. Legyen már valami minimum!

Hiányoznak azok a szépen artikulált mondatok.. 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ypszi.blog.hu/api/trackback/id/tr461177959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.06.11. 02:33:30

TEljesen igazad van. Én úgy vettem észre hogy sokszor elég egy csini pofi ahhoz hogy valaki képernyőre kerüljön mint hírolvasó. Vannak azért páran akik még szépen beszélnek, de főleg az ilyen kiküldött tudósítók tudnak néha olyanokat mondani, hogy jujj.

Cho. 2009.06.11. 09:53:05

Igen! Háálelúúja végre leírta valaki. Jó téma.
Itt kezdeném:
Marslakó Anikót ki a pöcsöm tette be riporternek és műsorvezetőnek??
Az a nő nemes egyszerűséggel szólva: nem tud beszélni.
Dadog, megbotlik a nyelve mondatonként vagy háromszor, és olyan idióta grimaszokat vág, hogy az valami félelmetes. Egy Hitchcock filmben jobban mutatna.

Ez a kereskedelmi televízióknál úgy működik, hogy aki elsőként szopja fel magát a vezérigazgatóig, azt berakják adásba. Akkor is ha nem tud magyarul. Lásd Józsi Barát.

A nem kereskedelmieknél pedig nincsen elég pénz szakképzett híresekre, ott az utcáról betévedő első, az ördögnél egy fokkal szebb embereket alkalmazzák :)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.06.11. 10:14:40

@Chosy: vannak nála rosszabbak is, láttam! Ő még az elfogadható kategória azokhoz képest. Sajnos a névre nem emlékszem, de azt hiszem a 21.század c műsorban láttam igen érdekes arcokat.
Na meg az ilyen napkeltés műsorvezetőkről már ne is beszéljünk :)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.06.11. 10:21:14

@Chosy: azért a szórakoztatóipart ne keverjük össze a hírmondással.. nem védeni akarom a józsit, se mást, de rá van igény, az egy műsor.. de a híreket.. legalább azokat olvassák fel érthetően, és a reklámokat..

Engem nem zavarna egy műsor, ahol nem tud teljesen magyarul az illető, ha azzal tényleg segítene.. ez a józsisó is jónak indult, de már lealacsonyodott a mónika szintjére.. ezeknél már akármilyen szépen is beszélhetnének, akkor se nézném őket :)

Ettől függetlenül azért, akár híreket olvas, akár vmi bulvárműsort vezet valaki, igen is figyeljen oda arra, hogy legalább a fogai ne álljanak csálén, vagy ne legyen benne hiány.. ez tv, itt látjuk ezeket, mégha nem is egy topmodell az illető, akkor is el lehet ezeket várni szerintem.
süti beállítások módosítása