LIVE 10.04.30.



09.09.11.

Csacsogunk

Cinkék

Követőradar:)

Qqts

Hát kűggye el ímélben.. a flopit!

2008.01.24. 10:31 Ypszi

Aztán faxoljam el a blökit, nem?

Ez még a tegnapi sztori, de akkora sokkot kaptam (negatívat és pozitívat egymás után), hogy írni is elfelejtettem.
Igazából persze ficcenésnyi időm nem volt, de az meg kit érdekel?

Na elmesélem jól:

Az úúúgy vooolt, hogy némi problémám támadt a programmal. Naná, hogy a könyvelőprogrammal, erre kár volt fogadni. Beragadt egy nyomorult tétel, analítikában sehol, a főkönyvben meg ott parádézik, és hangosan gúnyolódik velem.
Felhívom az ügyfélszolgálatot. Féligmeddig elkezdem mondani a dolgot, aztán rákérdezek, hogy biztos elmondjam-e, mert ha nem ő a kompetens, akkor inkább nem tépem a számat. Mondjam. Oké. Mondom. Jaj, inkább kapcsolok egy kolléganőt. Végülis csak szekszárdot kellett hívnom, biztos nem számít.. a kolléganővel már halál izgalmas volt a diskurzus:

Y: Az lenne a problémám, hogy van egy számla, ami a főkönyvben látszódik, de sem az áfa analítikában, sem a kimenő számlák között nincs, nagyon helyesen. Csakhogy a főkönyvben sincs semmi helye.
Üf2: Akkor nézze meg a kimenő számlák között, az ilyen és ilyen menüpont alatt, és törölje ki..
Y: Mivel nincs a kimenő számlák között, ahogy már mondtam, így nem tudom onnan törölni. A programot meg 3 éve használom, ismerem a menüpontokat.
Üf2: Ööö.. Hát akkor.. és akkor nincs a kimenő számlák között?
Y: (grrrrrr) Nem, nincs, még mindig nincs.
Üf2: Öö.. Hát akkor nem tudja törölni.
Y: Valóban, még mindig nem tudom törölni.
Üf2: Hát akkor küldeni kéne nekünk egy mentést.
Y: (felcsillan a remény a szememben) Hm, jó, akkor mentek is gyorsan, aztán mondja a címet.. melyik file is az, ja igen, a **.arj, megvan..
Üf2: (megzavarodik) Jaj hát nemtudom, amit a flopira ment, azt kell elküldeni.
Y: Nincs floppym.
Üf2: Jaj istenem, nincs floppyja? De hát akkor hogyan ment?
Y: Vinyóra.
Üf2: Vinyóra? Jaj de hát istenem, ha baja esik, akkor mi lesz?
Y: (Nemteljesentökmindegy?) Több helyre van lementve az egész, egyszerre 5 vincsi csak nem megy tönkre. Egyébként a mentés 1,5 mega, az úgysem megy rá egy lemezre.
Üf2: Jaj istenem, hát akkor hogy is legyen? Akkor írja le nekem pár sorban, hogy pontosan melyik tétellel is van a gond, Szűcsnének címezze.
Y: Ööö.. De mit is? Mit címezzek? Most mit kéne küldenem Önnek?
Üf2: Jaj istenkém, hát ímélt, és küldje el a flopit is!
Y: Emailben?????
Üf2: Igen-igen!
Y: A floppy-t?
Üf2: Igen..
Y: (a szemem elkezd pingpongozni) El kéne küldenem a floppy-t emailben?????? Ugye nem gondolja komolyan? A floppy az egy fizikailag létező, kézzel megfogható dolog, az email pedig virtuális!!
Üf2: Jaj kapcsolok egy kollégát, aki segít majd elnavigálni, hogy mit is kell tenni!


Itt feltettem a kérdést magamban, hogy biztos azt szeretném-e hogy ez a nő oldja meg a problémám. Hálistennek a kolléga már hímnemű volt, és ami még fontosabb, már tudta is, hogy miről beszél. Persze vágom én, hogy a mentésre gondolhatott a nőcike, de azért ekkora szamárságot ügyfélszolgálatos, technikai munkatárs lévén már ne mondjon!

Hímnemű Pállal megoldottuk a problémát cirka 12mp alatt, nem kellett küldeni semmit sehova. Utána még fél napot a kollégákkal cseverészve töltöttem el, mert a 2008-as programmal és a frissítő-telepítő progival is volt gond.
Hímnemű Pál Ismeretlen Kollégája meglehetősen örült, hogy elég könnyű dolga van velem, mert a dos parancsok nem voltak idegenek számomra, így nem kellett mindent lebetűznie, eléggé lerövidítve a műveleti időt. A pozitív sokk is megvolt. Szuper.



 

Szólj hozzá!

Címkék: meló droid

A bejegyzés trackback címe:

https://ypszi.blog.hu/api/trackback/id/tr54310442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása