LIVE 10.04.30.



09.09.11.

Csacsogunk

Cinkék

Követőradar:)

Qqts

Döbbenet

2008.01.22. 13:48 Ypszi

Csütörtökön a nagy Káosz napján volt egy nem fogadott hívásom. D volt az. Mit hív ez engem Londonból? Biztos fontos, de majd újra hív.
Nézem a leveleimet, közös ismerőstől jött üzenet, ami azért volt fura, mert ő nekem kevésbé ismerős, és nem is szoktunk kommunikálni.

 

"..D hívott fél órája, mert az egyik védence bajban van. A lányt a volt férje üldözi és állítólag meg akarja ölni. Jelenleg az egyik barátnőjénél van de a pasi ismeri a helyet és folyamatosan zaklatja. A helyszín Szekszárd... ...a terv az, hogy meg kellene szöktetni és elvinni a hugához pestre, de a lánynak se autója se pénze.... .. szeretné a segítségedet kérni..."

 

Hogy mivan????? Rögtön jelzek D-nek, beszélünk, a helyzet változatlan, a lányzót valahogy pestre kéne juttatni. Pörög az agyam, hogy vajon kit tudnék előrángatni a cilinderből, mert autóm nekem sincs. Egy ötlet bekattan. Szekszárdon van üzletünk, ha oda eljut a csaj taxival (barátnő annyit csak tud kölcsönözni), akkor adunk neki lóvét a vonatra, meg hogy taxival eljusson az állomásig, így csak nem tudja követni annyira az ürge, valahol csak a nyomát veszti. Persze a kíséret fontos lenne, de nekem más ötletem most nincs.
Hívom a szekszárdi üzletet, nem veszik fel, közben ki is derül, hogy a kollegina beteg, szóval zárva is vagyunk.

Várom D hívását, hogy mi van már, mert izgulok. Bár az ilyen "meg akarja ölni" dolgokat az ember nem mindig veszi komolyan, "csak nem olyan vészes a helyzet", és bár nem legyintünk, mégsem gondoljuk, hogy ebből tényleg akkora nagy baj lehet.

D késő du megtalál, hálistennek talált megoldást, egy rendőr ismerősnél sikerült elszállásolni a lányt. Még jobb!  Ennél jobbat nem is találhattunk volna!
Közben D már szervezi, hogy a nő kijusson Londonba.



Most kedd van. Az első üzenet ami várt, hogy a volt férj megölte a 16 éves fiukat, aztán felakasztotta magát is.


A hírek kettős öngyilkosságról szólnak, és persze a rendőrség nyomoz.
Néhány újságíró már megtalálta az anyát, már állítólag olyan hírek is keringenek, hogy a nő elhagyta a családját. Anyjuk valagát.

D holnap hazajön, első út Szekszárd, és ki tudja mi lesz ott.  Nem lesz könnyű, nagyon nem. Főleg hogy hibáztatja magát, hogy onnan, Londonból, nem segített eleget, hogy elhitte a lánynak, hogy a pasi soha nem bántotta a gyereket, pedig gondolhatta volna, hogy ebből baj lehet.
Hogy biztos hibáztatja őt a lány, mert neki kellett volna helyette is gondolkodni, hisz ő mentor, ő annyi családon, emberen segített már, tanácsot adott, és pont ő csődölt be most.

Az egész ügy borzasztó. Én nem ismertem a lányt, ennyit tudok az egészből, hogy a segítségemet kérték, de így is megvisel.

Erre nem lehet mit mondani. Felesleges kérdéseket is feltenni, boncolgatni is lehet a témát reggelig, az viszont biztos, hogy aki egyszer bántott valakit, az könnyen bánthat mást is, nem számít, hogy eddig egy ujjal sem ért hozzá.

És amikor valaki segítséget kér, és legszívesebben legyintenénk, hogy biztos túloz, akkor gondoljunk bele, hogy történhetnek még olyan dolgok, amikre nem hogy mi, de az érintett sem gondolna még legrosszabb álmában sem.

Nincs tanulság, nincs konklúzió.

Döbbenet van :(


Upgrade: a lány délelőtt volt azonosítani, azóta nem sikerült utolérni..
D meg úton van haza, remélem személyesen több sikerrel jár majd.

19:18
Hmm.. nézegetem a híreket, hozzászólásokat. Olyat is olvastam, hogy az anyuka külföldön van. Nem tudom ezt honnan vették, de úgy látszik helyre kell(?) majd tenni egy-két "hírforrást"..
 

8 komment

Címkék: szekszárd gyilkosság

A bejegyzés trackback címe:

https://ypszi.blog.hu/api/trackback/id/tr95307192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sárkánybéka (törölt) 2008.01.22. 17:09:11

ez a sztori így egy kissé összefüggéstelen.

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2008.01.22. 17:15:23

Sárkánybéka,

Összefüggéstelen, vagy sem számodra, nekem ennyi részem volt/van az egészben, és ez is bőven elég.

Még így is több info van itt, mint a hirekben..

blogart · http://blogart.blog.hu 2008.01.22. 17:32:37

Ezért álságosak és ridegek a rendőrségi közleményekből átemelt hírek, amit a bulvár röptet egy picit, mint kósza szél a falevelet, majd magára hagyja. Közben sorsok, drámák és legfőképp emberek vannak mind mögött. Regénybe illő fordulatokkal. De hisz ezt tudják az igazi írók... nem kell túl sokat agyalni megrázó regénytémákon és alapötleteken. Az élet szállítja azokat.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.22. 18:04:40

azért tűnik összefüggéstelennek, mert azt elfelejtetted említeni, hogy ezek szerint a menekülő nő a kettős öngyilkosságot (vagy nem) elkövető illető felesége volt és a csaj helyett a gyereket meg magát ölte meg

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2008.01.22. 18:08:50

Gyuszi,
tényleg, bár kikövetkeztethető, de azért javítottam.
Köszi

Mondjuk ez sajnos a tényeken nem változtat :(

hoel 2008.01.22. 18:15:20

Katasztrófa, amikor az elhagyott házastárs a gyereket megölve- azaz mind1 milyen áron- áll bosszút az őt elhagyón. Ld. ablakon kidobott gyerekekek.Ez a korosztály már meg szokta úszni az elmebajos szülőket, hogy legalább életben maradnak. Ennek a szegény fiúnak nem sikerült. Iyen tettre nincsenek megfelelő szavak....
süti beállítások módosítása