LIVE 10.04.30.



09.09.11.

Csacsogunk

Cinkék

Követőradar:)

Qqts

Eltűnt, vagy duplikálódott a csütörtök?

2009.05.03. 19:26 Ypszi

Nem tudom eldönteni.

Kb. 10 perce jöttem rá, hogy vasárnap van, és nem szombat. A dátumot jól tudtam, május 3. De nálam május 3-a szombat. Mert hogy május 1 meg csütörtök. Eme okfejtés során jöttem rá, hogy április 30 lehetett csütörtök. 29-én még tudtam hogy szerda van.

Igaz, közben ledöntött a kór a lábamról, ettől függetlenül nem jöttem rá, hogyan zippelem a napokat, mert ez már nem először fordul elő velem, hogy egy-egy nap eltűnik.

Ma egyébként az a kérdés vetődött fel bennem, hogy lehet, hogy nincs is alvászavarom, egyszerűen csak párezer km-rel odébb kéne élnem. Lehet ilyen genetikai öröklődés? Hogy mondjuk vmelyik ősöm más időzónában élt, hozzám átöröklődött a bioritmusa, és ezért nem bírok éjjel aludni?? Egyszer el kell utaznom messzire, hogy rájöjjek, ott is csak éjszaka tudok-e aludni, vagy esetleg az nekem a normális nappal-éjjel váltakozás?

Aki ért hozzá, attól kérdezem: örökölhető a bioritmus?? Atavizmus, meg ilyenek. Hm? Vagy ne reménykedjek, hogy elég megtanulnom angolul és kizarándokolnom az Usába, vagy Hawaiira esetleg, hogy megoldódjon az alvászavarom bogyók nélkül?:)

Mondjuk, engem az 1 órás óraátállítás is mindig hidegen hagy, valakit meg az is megzavar, sőt, én teljesen biztos vagyok benne, hogy több órás időeltolódás se zavarna, amilyen összevissza bogyók nélkül az életem.

Jó kérdéseim vannak, mi? Van még pár érdekes feltevésem a világról, de nem osztom meg mindet, mert akkor tényleg jönnek a zubbonyos bácsik a tűzoltóslaggal!

3 komment

Címkék: alvás

A bejegyzés trackback címe:

https://ypszi.blog.hu/api/trackback/id/tr671100838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2009.05.04. 01:19:27

Ypszi: én a bacik bioritmusát vizsgálom...náluk öröklődik..ami ugye azért is érdekes, mert egy ciklus 24-25 óra, és azok meg 8 órán át élnek csak..de a bioritmus öröklődik.
DE az övékét is át lehet állítani, a miénket is, emberben nem tudok róla hogy öröklődne..hacsak úgy nem ugye hogy egy megadott időzónába születünk bele. Nem tudunk még sokat erről..vagy legalábbis én nem.. :)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2009.05.04. 02:00:28

@Ziebi: nekem csak azért tetszene ez a megoldás, mert akkor kiderülhetne, hogy sok ember nem szimplán hülye (mint én), hanem csak a genetika cseszett ki vele :)))
Egyszer úgyis eljutok az újvilágba, és majd ott kiderül :))

Ilyen kísérletek nem voltak még?:)

Ziebi 2009.05.05. 04:54:34

Nem igazán, én nem tudok róla...csak a saját bioritmus tapasztalataimat tudom megosztani...illetve azt olvastad anno a blogon is. :)
süti beállítások módosítása