LIVE 10.04.30.



09.09.11.

Csacsogunk

Cinkék

Követőradar:)

Qqts

Tényleg antiszoc vagyok..

2008.03.01. 22:38 Ypszi

Hogy erre miből jöttem rá? Úgyis elmesélem, nyugodjál már meg..

Szóval. Mivel megint hajnalban értem haza, a reggeli szunyókálásom délutánig tartott. Ami nem azt jelenti ugye, hogy végigaludtam ezt az időszakot, inkább azt, hogy céltalanul fetrengtem az ágyban, kapcsolgattam a 3 antenna-fogta csatornát összevissza, aztán időnként beszundiztam pár percre. De nem is ez a lényeg.

Vmikor délután, mikor kimásztam pisilni, fura szag volt a fürdőben. Úgy gondoltam, hogy biztos ettől az irdatlan széltől bejött vmi bűz a cirkón át. Kicsit megijedtem, hogy szénmonoxid, meg ilyenek, de aztán mégsem, mert annak meg nincs szaga ugye. Tébláboltam még egy sort, és a szag a konyhában is érezhető volt már, de éreztem én már gáz-szagot, meg egyebeket is, úgyhogy az én orrom tényleg nem mérvadó. Közben kitaláltam, hogy még nem megyek be, mert fél 8kor kezdődik a Bourne-rejtély, és én azt még nem láttam, most már kiváncsi vagyok rá.

Épp rájöttem, hogy én bizony éhes vagyok, mikor dörömbölnek az ajtón. Na azt alapból utálom, mikor nem találják meg a csengőt, és kopognak, de hogy dörömböljenek, az tényleg türhetetlen! Kinézek a kisablakon, hát áll a füst a lépcsőházban. Fülelek, a lakók találgatják hogy mi lehet.
Nos, ha a lakók találgatják, akkor nem lakás, utcai ablakból kinéztem, lentről jön a füst. Tehát pince. Nos ha füst van, még nem biztos hogy tűz is van, úgyhogy nekiálltam sült krumplit csinálni. Jólvan, mondom, hogy éhes voltam!

Közben dörömböltek még egyszer, hogy tűz van, meg ilyenek. Persze, majd kimegyek a füstbe, hogy ott fulladjak meg. A padló még nem forrósodott, füst se jött be, csak a lépcsőházból, ha nagy a gond, max kiugrom az ablakon, első emelet nem nagy kunszt, estem már le ilyen magasról, és nem fűre, hanem betonra. Profi eső vagyok, sose törik el semmim, csak kicsavarodik, eltekeredik, max megreped.
Na meg.. a macska nélkül sehova!

Mivel a macska egyre többször bújt be az asztal mögé, és ez csak akkor szokása, ha csengetnek, a biztonság kedvéért komótosan felöltöztem, megfésülködtem, persze megettem közben a krumplit is szép lassan. Aztán megkerestem a macska hordozható dobozát, szépen beletettem. A fűtést leállítottam, sose lehet tudni alapon.

Ekkor dörömbölt és csengetett (!! na ugye, hogy van csengőm?!), egy tűzoltóbácsi maszkban, hogy "itt fenn még van egy hölgy" meg hogy "gyorsan, gyorsan, jöjjön, mérgező a füst". Mondtam, hogy nincs pattogás, macska nélkül sehova. Ha a macska maradhat, hát én is. Úgyhogy dártvéder megvárta szépen amíg összekapom a cilát, meg lekapcsolom a lámpákat, kikapcsolom a számítógépet, kabátot veszek, és bezárom az ajtót szépen.
Jó büdi volt a lépcsőház. Aszongya, hogy nagy levegő, de a kezében ott volt egy pót maszk. Csak tudnám kinek. Ha ismerné a tüdőkapacitásom, tuti rögtön a fejemre húzott volna egy mélybúvárfelszerelést is, így inkább nem vettem nagylevegőt a füstben.

Kinn lecsücsültünk a ház elé a vernyogó macsekkal. Dühös voltam. Húsz perc múlva kezdődik a film, én meg itt ülök kinn a ház előtt, és fázik a macskám. Gyorsan helyzetjelentettem Kangának, mert a füstöt már bejelentettem bneten, és gondoltam ne aggódjon. (Hogy én mennyire jófej vagyok!)

Közben már kijött egy matchbox méretű tűzoltóautó is, voltak mindenfelé csövek. Jól gondoltam, a pincébe gyulladt ki. Az alagsorban lakóknak fasza lehetett, ők a nyáron újították fel a lakást, és ha semmi kár nem is keletkezett benne, azt a szagot egy darabig ki nem szellőztetik.

Aztán odajött hozzám a macskákat etető néni, aki eddig, a sok hónap alatt figyelemre se méltatott. Kérdezte, hogy melyik cica van nálam. Mondom az enyém. De az a vörös? Nem, ez fekete-fehér. Az melyik? Mondom még mindig az enyém. Utcamacskát minek dobozoltam volna be?  Aztán kérdezi, hogy mi történt, mondom nem tudom pontosan. De nálunk van a tűz, mutatom, hogy mivel tőlünk mászkálnak ki a tűzoltók, és a mi házunk előtt állnak kinn a lakók, így azt hiszem igen, nálunk. Aztán a következő kérdésnél elzargattam már, ne velem ismerkedjen már.

Nem sokkal később szóltak, hogy már be lehet menni, csak ki kell szellőztetni a lakásokat. Áh, az eddig is megvolt, nyugibogyó. Rohantam be, macskát kiereszt, tv bekapcsol, főztem egy teát és már kezdődött is a film!


Közben megkerestem a listámat..
- még nem láttam élőben tűzoltót - sor mellé pipát tettem.. ez is megvolt!

4 komment

Címkék: sztori antiszoc

A bejegyzés trackback címe:

https://ypszi.blog.hu/api/trackback/id/tr24362633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gildor · http://gildorblog.blogspot.com 2008.03.03. 15:51:06

most akkor miért is vagy antiszoc? te okoztad a tüzet, és szocialistát tüzeltél el? ;)

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2008.03.03. 16:38:36

Nyeeem.. hanem mert nem vagyok hajlando emberek koze menni meg akkor sem, ha eg a haz, egyedul a tuzoltonak engedelmeskedtem, nagy duzzogva :)

Tibi 2008.03.18. 17:58:27

Na ez nem igaz,hogy nem láttál még tűzoltót élőben....csak nem volt beöltözve! :)))))))

Ypszi · http://ypszi.blogspot.com 2008.03.18. 19:40:46

Tibiii
mar helyesbitettem!!! mert eszembejutott aztan :))
süti beállítások módosítása