LIVE 10.04.30.



09.09.11.

Csacsogunk

Cinkék

Követőradar:)

Qqts

Fesztivál

2009.06.18. 22:55 Ypszi

21-ig lesz, bár én azt hittem, hogy csak 10-17-ig, mert hogy úgy jegyeztem meg, hogy egy hét, mert 11 nap.. értitek.. (?!)
Ez itt balra az a színpad ott a padok mögött, ami a sarkon van, és ahol egész héten folyik a koncert, nemrég edda dalok voltak, most vmi instrumentális megy, ami azért nem gáz, mert nem olyan erős a dob, inkább fúvósok, meg húrosok, az éljenző közönségnek nagyobb a hangereje. Nappal még opera is megy néha, meg kislányok énekelnek, meg halál a májra, meg ilyenek. Az a baj, hogy én a fa mögül érkezem, mert ebben az utcában lakom, balra meg a főutca van, és ahol az emberek mászkálnak, ott van a Plus, ahol vásárolni szoktam, ergo ez a legrövidebb út, természetesen a hangfalak előtt kell elhaladni. Szóval nappal jobban szenvedek, ha ki kell másznom a lakásból.


Így néz ki a főutca, a Széchenyi utca, ha balra nézünk, hátunk mögött van a sarok a színpaddal, a bódék a túloldalt vannak csak, ott férnek el igazán. Amikor zsibvásár van, akkor a bódék helyén, meg ezen az oldalon is vannak az árulók (a renegátok:), tetszenek a violinkulcsok a sátrakon, bódékon.


Itt már átmentem a túloldalra, és onnan fotóztam le a másik irányból zötykölődő kettes villamost. Amúgy a kettes a piros, az egyes az ilyen sárgás. De nekem a piros jobban tetszik :)

Amikor jön a vili, ezen az oldalon tök olyan, mintha valami indiai kis lepusztul nyomornegyedben lennénk, ahol a házak között megy el a vonat, vagy át a piacon, és mikor közeledik a mozdony, mindenkinek be kell pakolnia a portékáját, hogy elférjen, aztán ahogy elment, újra elő mindent, hogy folytatódhasson a gdp termelés, vagy valami hasonló.
Szóval rémisztően közel van a bódékhoz a vili, ami nem lenne gond, ha sűrűn lennének zebrák, amik nem vannak, így mindenki csak átszalad, viszont a bódék most akadályt jelentenek, de vannak ilyen felvigyázók, járkálnak néha a láthatósági mellényben, és nem tudok róla, hogy lett volna baleset.
Itt van nektek egy közelebbi:

Van itt minden ilyenkor, kalaposok, bőrdíszműves, pöttyös bögrék, fajátékok, csecsebecsék, édességek, állatbőrök, terítők, még édesség, még nyilakat is lehet kapni vmi vadász vagy ősmagyar sátorban. Ja és persze a kajáldások a téren, lacikonyha, padok, lángos, kemencés pizza, óriási kondérok, üstök, kürtös kalács, lepény, és sör, minden mennyiségben. Nesztek még egy kicsi utca, meg a lángosos, ahol esténként átlag húsz percet kell várni.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lángosossal szemben a téren a "rendes" kajáldások.

Na és akkor pöttyös bögrék, meg csattogó szárnyú falepkék, csak most, csak itt.


 

 

 

 

 

 



 

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc

A bejegyzés trackback címe:

https://ypszi.blog.hu/api/trackback/id/tr701194385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása